Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ecsetek

ECSETEK ISMERTETŐ

Igényes műkörmös ecset. Magas minőség, exkluzív dizájn, kedvező ár. Az ecsetek külön kupakkal és fix nyéllel rendelkeznek, ezért kizárt a nyél lötyögése, leesése.

A műköröm ecsetekről
A két alapvetés az állati- és a műszőr. Az állati szőr képes folyadékot (likvidet) tárolni, és jobban ellenáll az erősebb vegyi hatásoknak, ezért porcelán ecsetek csak ebből készülnek. Különböző minőségű természetes szőrökből készülnek ecsetek, de a műköröm ecsetekhez leginkább a kolinsky (nem egy márka, hanem egy állatfajta) szőr vált be, de kolinskyn belül is vannak komoly minőségbeli különbségek. A porcelán ecsetek hagymakupola-szerű hasi részén a szőr minősége határozza meg a folyadéktároló képességet (bemártáskor felszívja a likvidet, porba mártásnál és lapogatásnál kiadja, simításnál pedig a fölösleget visszaszívja (közben a papírtörlőn törölgetve leadja)). Az ecsetek csúcsánál pedig a gyártó precizitásán múlik minden: az ecset hegyének magától össze kell állnia egy pontba, a hegy alatt pedig nagyon egyenletes átmenetnek kell lennie, hogy megfelelő nyomóerőt tudjunk vele kifejteni a kötésben lévő porcelánra.

Egyszerűbb eset a műanyag szálakból készült zselés műszőrecset. Itt főként a szélesség és a keménység alapján válogathatunk. Általánosságban építéshez (sűrűbb anyagokhoz) a szélesebb, keményebb; díszítéshez (lágyabb anyagokhoz) a keskenyebb, puhább méretek a megfelelőek. A keménységet/puhaságot az ecsetgyártó két dologgal tudja befolyásolni: a hosszabb szőrű ecset puhább; a vastagabb szőrszálakból álló keményebb.

Vannak speciális szőrű ecsetek is persze, mint pl. az "egy mozdulat" akrilfestési technikához készülő rendkívül pontos élben végződő, speciális szőrű ecsetek; vagy az akrilfestékkel történő árnyékoláshoz, kontúrozáshoz, festéshez készülő tömzsi, de nagyon pontos hegyben végződő puhaszőr ecsetek (P=paint)…

A műkörmös fő munkaeszköze az ecset, így nem csak az fontos, hogy az adott technikához a legjobb ecsetet válasszuk; de az is meghatározza mindennapi munkánk komfortérzetét és vendégeink rólunk alkotott képét, hogy milyen külső megjelenésű ecsettel dolgozunk. Ecsetünk nyele is készüljön igényes, szép anyagokból, akár egy ékszer. Nem véletlen hát a Crystal Nails új ecsetkollekciójának névválasztása: Ékszer ecsetek. Az sem árt, ha az ecsetnek a nyélhez illeszkedő, különálló kupakja is van (ha külön kupak helyett a nyelet kell leszedni kupakként, az egy idő után elkezdhet lötyögni). A kupak főleg zselés ecseteknél fontos, ahol a ragacsos szőrt védi a portól és az UV fénytől.

Jótanács: Az első használat előtt ecseteidből alaposan dörzsöld ki a ragasztóanyagot. A zselés (műszőr) ecseteket használat után ne mosd ki, inkább csak töröld át Clanseres törlővel.

Rendezés:

Az oldal tetejére